Artists/Images/abou sidibe_image_la femme du sahel.jpg

Abou Sidibé (B)


Artists/Images/ResizedSquare150/abou sidibe_portrait_nomwinde vivien sawadogo 1.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/abou sidibe_image_le voyageur.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/abou sidibe_image_jour de marche a tombouctou.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/abou sidibe_image_heremakono.jpg

Artists/Images/adje martens_image_de steen magiers.jpg

Adje Martens (B)

Hout, metaal, recuperatie, steen ... creativiteit, verbeelding

Ideeën worden uitgewerkt in een reeks kunstwerken in hout, metaal en steen, die nieuwe ideeën doen ontluiken


Delia Bremer, Hoogeveensche Courant (bewerkt):
"Adje Martens is van origine een timmerman, hij heeft een bouwbedrijf gehad en is zeer veelzijdig. Hij zat in een muziekband, deed aan theater en kan met zijn handen alles maken.
Hij hoeft geen moeite te doen om iets te bedenken, want dat gaat vanzelf in zijn hoofd. Hij creert toegepaste kunst met staal, hout en stenen."

Adje Martens:
"Corona zorgt ervoor dat wat je gemaakt hebt niet kunt delen. Wat ik maak, vind ik mooi, maar nu krijg ik geen feedback wat de anderen ervan vinden. De intermenselijke reactie is wel het grootste gemis. We zijn tenslotte niet gemaakt als solisten, we zijn in het ergste geval te veel een kuddedier, dat is ook niet goed, maar we zijn wel sociale wezens om te delen".

Verbeelding:
Adje Martens zet een idee om in een serie van beelden. Het uitwerken van de serie leidt dan weer tot nieuwe ideeen en een kettingreactie van realisaties.
Zijn creativiteit wordt niet gelimiteerd door de beperkingen van de materialen en technieken, maar door de oppervlakte van zijn tuin ... hij heeft te weinig plaats om zijn ideeen te realiseren.

Artists/Images/ResizedSquare150/adje martens_image_dichter kryger.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/adje martens_image_horn on wheels.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/adje martens_image_neptune.jpg

Artists/Images/albert vaesen_image_sars cov 2.jpg

Albert Vaesen (B)

Koper

Kloppen, plooien, buigen en lassen zijn mijn technieken.Het hels lawaai is voor mij begeleidingsmuziek naar de geboorte van één of ander kunststuk


Talent van Kauliller bodem (Noord Belgisch Limburg):

Als jonge gast begon Albert Vaesen in zijn vrije tijd met het kappen in hout. Met hamer en beitel bracht hij iets tot leven in een houten plank of balk. Later begon hij verder te experimenteren met materialen zoals ijzer, aluminium en koper.

Albert Vaesen:
Nu is hij uitgegroeid tot een self-made-metaal-kunstenaar. Verschillende stukken samenlassen tot een sprekend geheel, is één van zijn favoriete bezigheden, waarbij rood koper zijn favoriet materiaal is.

Buiten zijn kunststukken werkt hij ook op bestelling. Koperwerk is zodoende een voltijdse bezigheid geworden.

Artists/Images/ResizedSquare150/albert vaesen_portrait_.png

Artists/Images/ResizedSquare150/albert vaesen_image_guidance.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/albert vaesen_image_escape room.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/albert vaesen_image_from moon to earth.jpg

Artists/Images/ann geirnaerdt_image_solidarity.png

Ann Geirnaerdt (B)

Verloren wastechniek, brons

Bronzen figuren die kracht maar ook kwetsbaarheid tonen


Burkina Faso:
Tijdens een verblijf van drie jaar in Burkina Faso (West-Afrika) heeft Ann Geirnaerdt voltijds de gelegenheid gehad om te experimenteren met de verloren wastechniek en het gieten van deze creaties in brons. Deze unieke ervaring bepaalde haar stijl van werken.

Thema's:
Ann Geirnaerdt behandelt via haar werken de thema's van de mens die voortdurend "zoekt", die behoefte heeft aan verbondenheid, geborgenheid, maar tegelijk zijn eigen kracht wenst te behouden. De man die verlangt naar een zekere harmonie en het leven ten volle wil leven, soms kwetsbaar, soms sterk, altijd op zoek naar zijn knusse nest, dat hij ook het liefst met anderen deelt.

Materiaal:
Wat haar werk bijzonder maakt, is de inspiratie die zij haalt uit natuurlijke materialen zoals schors, takken, planten, door hun vorm, beweging en structuur. Deze materialen laten een stempel achter die zij dankbaar opneemt en vorm geeft.

Artists/Images/ResizedSquare150/ann geirnaerdt_portrait_.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/ann geirnaerdt_portrait_.jpg

Artists/Images/anne-jan hoogland_image_glazen pauw.png

Anne-Jan Hoogland (B)

Brons, glas, glasfusing

Kleurrijke natuur in glas en brons


Anne-Jan Hoogland:

Had gedurende ruim 35 jaar als vakfotograaf zijn eigen fotobedrijf en fotolab. Daarna volgde hij les en workshops in binnenhuisarchitectuur, aquarel schilderen en zilversmeden. Hij bekwaamde zich verder nog verder in het creeren van bronzen beelden en glaswerken. Aldus werd hij een all-round kunstenaar.

Onderwerpen:

Anne-Jan Hoogland combineert zowel glas als brons om zowal figuratieve als abstracte beelden van dieren, natuurelementen als landschappen te creeren. Hij maakt ook decoratieve voorwerpen en schalen.

Techniek:

Anne-Jan Hoogland creert zijn glas-beelden met behulp van de glas-fusion techniek, waabij verschillende lagen gekleurd glas worden samengesmolten.
Hij vormt de compositie met behulp van verschillende soorten glas, zoals fusionglas, glas met regenboogeffecten, high-tech gecoatglas voor reflectie of iriserend glas
Door te spelen met verschillende lichtinvallen krijgen de werken een heel eigen dynamiek waardoor de kleuren tot ‘leven’ komen en naargelang de kijkhoek verkleuren en er bijzondere, dynamische kunstwerken ontstaan.

Artists/Images/ResizedSquare150/anne-jan hoogland_portrait_.png

Artists/Images/ResizedSquare150/anne-jan hoogland_image_pauw 45.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/anne-jan hoogland_image_het warme hart.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/anne-jan hoogland_image_kleurrijke verbazing.jpg

Artists/Images/annemarie van uden_image_habitat.jpg

Annemarie van Uden (B)

Glas

Als een beeld tussen zoveel visuele indrukken blijft beklijven is er iets gebeurd


Annemarie van Uden:
"Dagelijks maak ik een wandeling door mijn fantasieën en verwonder mij.
De vele omzwervingen zijn mijn voeding tot het maken van beelden.
Het verbazen, de nieuwsgierigheid, het spelen vind ik belangrijk.
Je kijkt en voelt iets, je wordt geraakt door het materiaal, de vorm, de uitdrukking.
Als een beeld tussen zoveel beeldmateriaal blijft beklijven is er iets gebeurd."

Onderwerpen:
Het werk van Annemarie van Uden gaat over spelen. Spelen is voor haar de essentie in het leven. Van kleins af aan doe je spelenderwijs ontdekkingen, daardoor groei je in alle facetten. Het spelen houdt nooit op, je hebt er een leven lang plezier van.
Het materiaal glas is na vijftien jaar ermee te werken voor haar nog steeds verassend en uitdagend. Glas is niet helemaal voorspelbaar, technisch gezien soms lastig en daardoor zo inspirerend.
Zij werkt intuïtief, laat het glas leiden en spelen onder haar handen. Zij werkt graag met vensterglas wat al een leven heeft gehad als raam. Zij verwerkt het tot een kunstwerk wat door het hergebruik niet altijd meer helder is, juist de kras of een onvolkomenheid laat de kwetsbaarheid zien en legt het materiaal glas bloot.
Beleef haar objecten en kijk, kijk nog eens. Geniet van het licht wat erdoor valt, dat is zo mooi aan glas, zowel in duisternis als in het volle licht sprankelt het.

Artists/Images/ResizedSquare150/annemarie van uden_portrait_.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/annemarie van uden_image_between heaven and earth.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/annemarie van uden_image_gele vrouw.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/annemarie van uden_image_gone with the wind.jpg

Artists/Images/

AXEL & KÈTUL (B)


Axel:
Aangetrokken door de hiphopcultuur en de omstreden sfeer rond graffiti begon Axel in 1992 met schilderen.
De kunstenaar had het moeilijk om zijn plaats te vinden in een maatschappij waar alles grijs en volgebouwd is. Hij wil de muren laten vertellen, kleur geven, hun somberheid wegvegen.
Zijn vroegere doeken, evenals zijn handtekeningen tonen een positivisme, doorspekt met vreugde, geluk, maar ook teleurstelling en realisme.
Verf geeft hem de mogelijkheid om de plaatsen die deel uitmaken van het decor van onze leefwereld op te vrolijken, om blijdschap te creëren in een droevig omgeving.

Kètul:
Kètul heeft een grote fascinatie voor de landschappen die hij op de voorgrond plaatst door het maken van monolieten voorzien van een kijkopening, een soort raam, een uitnodigend venster, om de pracht te (her)ontdekken van de plantenwereld, zowel de botanische als de 'wilde' planten.
Het werken met ruwe aarde – stampleem, - vormt de basis van zijn conceptueel onderzoek. De gladde zijde van zijn monolieten zijn een uitnodigend medium voor andere kunstenaars ... om de dialoog met de natuur nog te versterken.

Werkwijze:
Axel en Kètul maakten verschillende schetsen van de installatie, waarbij rekening werd gehouden met de locatie en de sfeer van de plek. De schets verdeelt de installatie in elementen, die gemakkelijk uitvoerbaar en transporteerbaar moeten zijn. Elk element moet in de tuin ondersteund worden, die wordt zo sober mogelijk uitgevoerd, met een minimaal gebruik aan grondstoffen of impact op de omringende natuur.
Voor het gieten van de elementen creëerde Kètul een mal in een gecompacteerde laag leemgrond. Een mengsel van granulaten en cement wordt in de mal gegoten. De nog zichtbare zijde wordt voorzien van een oppervlaktestructuur, die vervolgens door Axel met street art technieken (spray painting) wordt beschilderd.
De andere oppervlakken bevatten leemgrond en zullen langzaam eroderen en spontaan door vegetatie en korstmossen ingenomen worden. De mal kan slechts één keer gebruikt worden en voor elk element van de installatie is een nieuwe mal nodig.

Artists/Images/ResizedSquare150/axel ketul_portrait_ketul.jpg

Artists/Images/bjane cowie_image_fireweed flowers.jpg

B. Jane Cowie (B)

Glas, metaal, lichtornamenten

Grotere glassculpturen geïnspireerd op de natuur, de plantenwereld die zowel kleine tuinen als publieke ruimten veraangenamen en verlichten


B. Jane Cowie :
She's from South-Australia, and her career in design of and making glass installations has taken her on journeys around the world.
Most recently she has been contributing to the built environment of Singapore for over 10 years, installing art glass in numerous open air public situations.

Process :
B. Jane Cowie is designing, making and installing artworks and large-scale glass installations which are purpose built for private and commercial spaces
It means she now had to work with larger teams of project managers, makers and installers situated in Singapore.
Exhibitions :
More recently B. Jane Cowie has returned to a more personal exhibition practice through a series of Research Methodology Workshops and exhibitions in Mittagong, Perth and Canberra – and now ‘The Enchanted Garden’, the first in Belgium and Europe.

Artists/Images/ResizedSquare150/bjane cowie_portrait_.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/bjane cowie_image_vitex doniana flowers.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/bjane cowie_image_example installation public garden 1.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/bjane cowie_image_example installation public space 1.jpg

Artists/Images/bettina silverio_image_mock-up.png

Bettina Silverio (B)

Recuperatie

Schilderijen integreren met sculpturale objecten gemaakt van gerecupereerd materiaal


Artists/Images/ResizedSquare150/bettina silverio_portrait_.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/bettina silverio_image_concept drawing.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/bettina silverio_image_detail 1.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/bettina silverio_image_detail 2.jpg

Artists/Images/carol youngner_image_mountain meadows.png

Carol Youngner (B)

Glas

Combineren van materialen om fascinerende, kleurrijke en mooie glaskunst te creëren


Artists/Images/ResizedSquare150/carol youngner_portrait_.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/carol youngner_image_cheminement confus.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/carol youngner_image_bleu de nuit.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/carol youngner_image_ring.jpg

Artists/Images/catherine millet_image_echappee belle_1000.png

Catherine Millet (B)

Metaal, specie

Surrealistische en grappige verhalen in metaal en mortel


Artists/Images/ResizedSquare150/catherine millet_portrait_horloge filante.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/catherine millet_image_la piece manquante_1800.png

Artists/Images/ResizedSquare150/catherine millet_image_le bourreau des cages_1300.png

Artists/Images/ResizedSquare150/catherine millet_image_l ombre qui danse_1300.png

Artists/Images/cera verre_image_anabelle_40cm.jpg

Cera Verre (B)

Glas

Decoratieve glazen tuinbeelden


Cera Verre :
Diane Gacki & Denis Susswein

Artists/Images/ResizedSquare150/cera verre_portrait_couple.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/cera verre_image_anaris_30cm.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/cera verre_image_anatole_40cm.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/cera verre_image_anna_30cm.jpg

Artists/Images/christian delory_image_tete.gif

Christian Delory (B)

Glas-in-lood, metaal, LED

Een schijnbaar onmogelijke combinatie van recuperatie metalen onderdelen, glas-in-lood en elektronica


Artists/Images/ResizedSquare150/christian delory_portrait_.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/christian delory_portrait_.jpg

Artists/Images/christoph goldberg_image_the goat_corten.jpg

Christoph Goldberg (B)

Cortenstaal

Gestileerde dieren


Artists/Images/ResizedSquare150/christoph goldberg_portrait_.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/christoph goldberg_portrait_.jpg

Artists/Images/cor de ree_image_de troon.jpg

Cor de Ree (B)

Koper, glas, zink

Kunstwerken in glas, koper en zink met een nuttige en esthetische functie in een Art Nouveau stijl met een unieke interpretatie.


Cor de Ree is geboren in Maastricht, maar al op vroege leeftijd verhuisd naar Roermond. Zijn vader werkte als hovenier, maar was daarnaast altijd aan het tekenen en schilderen. Iets dat hij heden ten dage op hoogbejaarde leeftijd nog steeds doet. Een inspiratiebron voor zoon Cor die zichzelf op jonge leeftijd al inbeeldde dat hij later met immens grote schilderijen aan de slag zou gaan. De gang naar de kunstacademie (in Maastricht) lag voorde hand. Toch kwam hij daarbij niet uit bij het schilderen, maar was hij veelmeer aangetrokken tot het maken van etsen en grafische werken.
Na de kunstacademie moest Cor in dienst. Cor: "Gelukkig was het maar een korte periode, maar eigenlijk had ik nog geen idee wat ik wilde gaan doen. Verder gaan met wat ik op de academie deed, daar had ik geen zin in. En omdat ik meer eigenschappen van mijn vader heb meegekregen, wilde ik naar Wageningen om landschapsarchitectuur te gaan studeren. Ik heb nog een tussenstudie moeten doen om te worden aangenomen, maar toen ik eenmaal zover was om aan de studie te beginnen, ik had de beurs op zak, vroeg iemand of ik een kamerscherm voor hem wilde maken. Het zal rond 1988 geweest zijn." Dat moment bleek een keerpunt in Cor's leven. Hij koos voor de kunst en is niet aan de Wageningse studie begonnen. Zijn beslissing werd nog eens versterkt, toen een galeriehouder hem zei dat hij door moest gaan met zijn koper-zink-glascreaties omdat hij daar wel brood in zag. Cor: "Van het een kwam het ander, na een kamerscherm, werd de eerste stoel 'geboren'. Opgevolgd door een tafel, een kroonluchter en weer wat later door een prieeltje in de tuin. Alles in die zelfde Art Nouveaustijl."
Cor de Ree kan zich helemaal verliezen in het maken van meubels van koper, zink en glas. De langgerekte meubels van Cor de Ree herken je al van een afstand. Tronen, Tafels, Banken, Luchters, Torens, etc. Het ene object heeft een vleugje Art Nouvea, Charles Rennie Mackingtosh of Neo - Gotiek, het ander iets Moors, Orientaals....... Door deze mix van stijlen en de rauwe manier van afwerken ontstaat een heel eigen stijl.

Artists/Images/

Daniël Olislaegers (B)

Glas, metaal

Architecturale glazen kunstwerken


Le verre est une matière complexe qui demande beaucoup de précision au niveau des températures de travail et des paliers de refroidissement. La technique que j’utilise actuellement est le coulage du verre dans le sable (sand casting ) Il existe plusieurs sortes de sable que l’on utilise en fonction de l’effet recherché : du sable qui colle au verre ou non, du sable à grain fin ou gros, … On mélange au sable un produit (par exemple de la bentonite) qui permet de conserver un peu d’humidité dans le sable. Quelles sont les étapes pour produire une pièce ? • Modeler dans le sable la forme que l’on souhaite obtenir • Éventuellement ajouter de la poudre de verre coloré si l’on souhaite donner un effet coloré à la pièce • Prendre le verre en fusion (1200°) dans le « four de fusion » avec une boule (on tourne la boule dans le verre en fusion) ou avec une cuillère (une grosse cuillère qui contient de 10 à 20 kilos de verre) • On verse le verre en fusion dans la forme en sable • Les 2 points précédents peuvent être répétés plusieurs fois jusqu’à ce que la forme en sable soit comblée • On laisse un peu refroidir le verre jusqu’à ce qu’il soit dans un état entre liquide et solide • On retire la pièce de verre de la forme en sable pour la mettre dans un four de recuisson (où le verre sera refroidi par paliers selon des règles bien précises) ; pour vous donner un ordre de grandeur, il faut 48 heures pour refroidir correctement une pièce de 3 cm d’épaisseur. Si les paliers de refroidissement ne sont pas respectés, la pièce cassera inévitablement. Le travail du verre est un travail d’équipe : il y a beaucoup de choses à faire en très peu de temps.

Artists/Images/danny beinsberger_image_seeds do have an aura he said.jpg

Danny Beinsberger (B)

Glas

Abstracte, grillig gevormde glas fusion kunstwerken spelen met lichtschakeringen


Danny Beinsberger:
Als master of art werkt hij reeds meer dan 40 jaar met glas.
Vandaag creert hij voornamelijk ovengevormde glasfusing kunstwerken. Ze zijn meestal kombinaties van helder kristalglas en kleuren.

Zijn werken:
Het werk van Danny Beinsberger nodigt het licht uit om ons voortdurend te verwonderen. Het neemt ons mee in een boeiend spel dat nooit gaat vervelen.
Niet enkel in openlucht zijn deze glasobjecten een eyecatcher, ook in het interieur zijn ze dat. Aan een raam, in een nis of op een meubel met een goede verlichting zijn ze dé meerwaarde.
Ieder stuk van deze kunstenaar is een uniek en origineel kunstwerk.

Artists/Images/ResizedSquare150/danny beinsberger_portrait_.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/danny beinsberger_image_blue waves_glass fusing.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/danny beinsberger_image_sunny bowl.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/danny beinsberger_image_a nozy guard.jpg

Artists/Images/edith janzen_image_reiger.png

Edith Janzen (B)

Brons; thema: Dieren

Verfijnde dierfiguren in brons, soms met een knipoog, die bekend voorkomen


Edith Janzen:
Bijna 20 jaar geleden besloot Edith Janzen haar behoefte om te creëren te beantwoorden door het maken van sculpturen.
In het begin kreeg zij les van de beeldhouwster Inez Warnaar. Gedurende enkele jaren heeft ze zich uitsluitend door modellen laten inspireren, hetgeen haar een goede basis gaf voor haar artistieke ontwikkeling.

Thema:
Aanvankelijk waren de werken van Edith Janzen geïnspireerd door de 19de-eeuwse tekenaar en graveur Grandville, die in zijn illustraties de maatschappij in Frankrijk rond 1830 hekelde.
Ze houdt van het leven en van al wat lief is. Omdat ze geen kwaadaardigheid kent is ze in haar werk heel aandachtig en liefdevol. Het is vanzelfsprekend dat je op den duur van haar beeldjes gaat houden als dierbare familieleden.

Onderwerp:
Edith Janzen is een beeldhouwster met een groot gevoel voor de realiteit in de samenleving. Net als vele kunstenaars vertaalt ze dit in dierfiguren. Dieren die ons vertrouwd voorkomen en tegelijkertijd vervreemdend werken. De verfijning van de afwerking doet daardoor zeer natuurlijk aan. Het is of we dit werk al kennen.

Artists/Images/ResizedSquare150/edith janzen_portrait_portret in het atelier.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/edith janzen_image_hert.png

Artists/Images/ResizedSquare150/edith janzen_image_kraai.png

Artists/Images/ResizedSquare150/edith janzen_image_visser.png

Artists/Images/eveline bekkering_image_geborgenheid.jpg

Eveline Bekkering (B)

Brons, steen

Hakt haar beelden handmatig uit grote brokken steen


Eveline Bekkering:

Haar beelden zeggen meer dan woorden. Zij drukken een gevoel, een emotie uit die universeel is en voor een ieder voelbaar en herkenbaar.
Het ruimtelijk werken in diverse soorten steen geeft haar de mogelijkheid het platte vlak te ontstijgen, en haarzelf en haar gevoelens werkelijk vorm te geven.
In haar beeldhouwwerk is zij altijd op zoek naar de essentie van dat wat zij op dat moment wil uitbeelden, maar wel in samenspraak met de zeggingskracht van de steen. Dat gebeuren maakt het tot een uitermate spannend proces.

Techniek:

Eveline Bekkering is beeldhouwer in de klassieke zin van het woord, d.w.z. zij hakt haar beelden handmatig uit grote brokken natuursteen. Daarna wordt het verfijnt door het raspen en het uiteindelijk langdurig polijsten.
Het houwen van een beeld met de trage interactie tussen de verbeelding, het artistiek aanvoelen en het houwen van de steen vraagt veel geduld, om momenten van het luisteren naar het proces en het steeds opnieuw kijken naar de vorm. En het is juist die traagheid die verdieping geeft aan het uiteindelijke resultaat.

Onderwerpen:

Eveline Bekkering creert torso’s, gestileerde figuren en absracte vormen. De combinatie van scherpe lijnen en zachte vormen veroorzaakt een spanningsveld voor de toeschouwer.
Inspiratiebronnen zijn vooral de indrukken van het leven die er om vragen uitgedrukt te worden in haar werk. Dat maakt dat de beelden van haar vaak voor iedereen herkenbare emoties verbeelden, zowel vanuit kracht als vanuit kwetsbaarheid.
Haar beelden zeggen meer dan woorden. Zij drukken een gevoel, een emotie uit die universeel is.

Artists/Images/ResizedSquare150/eveline bekkering_portrait_.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/eveline bekkering_image_oorsprong iii.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/eveline bekkering_image_solitude.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/eveline bekkering_image_torso.jpg

Artists/Images/evelyn hamoir_image_jeu d enfant.png

Evelyn Hamoir (B)

Brons, hars, keramiek

Elk beeldhouwwerk vertegenwoordigt een moment in het leven, een emotie, een beweging of een dialoog met de ruimte


Artists/Images/ResizedSquare150/evelyn hamoir_portrait_.png

Artists/Images/ResizedSquare150/evelyn hamoir_image_arlecchino-venezia.png

Artists/Images/ResizedSquare150/evelyn hamoir_image_violoncelliste.png

Artists/Images/ResizedSquare150/evelyn hamoir_image_il mattino.png

Artists/Images/france van hemelrijck_image_danse des jabirus_6000eur.jpg

France Van Hemelrijck (B)

Metaal, hergebruik landbouwwerktuigen

Haar fantasie wordt alleen beperkt door de elegantie van de creatie


Artists/Images/ResizedSquare150/france van hemelrijck_image_cigogne_2500eur.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/france van hemelrijck_image_majestueux_1500eur.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/france van hemelrijck_image_oiseau exotique_2000eur.jpg

Artists/Images/guy deltour_image_example.png

Guy Deltour (B)

Keramiek

Een combinatie van Umberto Eco's bibliotheek in 'In de naam van de roos' en Eschers tekeningen waar we van de ene verbazing in de andere vallen?


Artists/Images/ResizedSquare150/guy deltour_image_example (detail 1).jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/guy deltour_image_example (detail 2).jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/guy deltour_image_example (detail 3).jpg

Artists/Images/hans janssen_image_mirmin.png

Hans Janssen (B)

Glas (Slumping), keramiek, metaal

Herinneringen en gevoelens over vrouwen geconcretiseerd in kleurijke glaslagen (slumping) en keramiek, geïnspireerd door anektodes


Artists/Images/ResizedSquare150/hans janssen_image_beeld 086.png

Artists/Images/ResizedSquare150/hans janssen_image_beeld a1.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/hans janssen_image_beeld a2.png

Artists/Images/hendrike huijsmans_image_luchtbeeld 02.jpg

Hendrike Huijsmans (B)

Glas, metaal en polyester

Abstracte, organische en kleurrijke monumentale vormen in combinaties van glas, metaal en polyester


Vormgeving:
Kenmerkend voor het werk van Hendrike Huijsmans zijn het open karakter, de heldere kleuren en de duidelijke, strakke maar vloeiende lijnen. Deze stralen beweging en levendigheid uit.

Abstract maar organisch:
Hendrike Huijsmans maakt graag abstracte of geabstraheerde beelden. Vrije organische vormen die groeiend hun weg lijken te zoeken boeien haar mateloos.
De werken zijn bijna altijd kleurrijk en van een royaal formaat en hebben een positieve uitstraling.

Materialen combineren:
Graag werkt Hendrike Huijsmans met combinaties van staal, glas en polyester. De mogelijkheden in vorm en kleur van deze materialen zijn bijna onbegrensd. Zij zijn daardoor zeer geschikt om de vrije vloeiende beelden te creëren die zij wil laten zien.

Artists/Images/ResizedSquare150/hendrike huijsmans_portrait_.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/hendrike huijsmans_image_oranje kronkel_180cm_polyester-glasvezel ca. 180x47x4 cm.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/hendrike huijsmans_image_dansende harten, polyester-glasvezel, ca. 200x50x5 cm.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/hendrike huijsmans_image_bladvorm_ex 02.jpg

Artists/Images/hermien buytendijk_image_wicht in evenwicht.jpg

Hermien Buytendijk (B)

Keramiek

Levensgrote, humoristische beelden in aardetinten lijken op circusartiesten die zich afvragen waarom de toeschouwers naar hen kijken


De levensgrote keramieken van Hermien Buytendijk lijken wel op circusartiesten die zich afvragen waarom de toeschouwers naar hen kijken, of ze hun akt opnieuw moeten uitvoeren en of ze hen iets kunnen aanbieden. Allen hebben ze die typische Hermien aardekleuren met gouden decoraties gemeen. Door het gebruikte kleurenpalet komen de vele details beter tot uiting.

Hermien Buytendijk:
De sculpturen worden vaak naar een vluchtige schets gemaakt maar veranderen tijdens het opbouwen. Ook kan het zijn dat ze naar een woord of binnengevallen titel gemodelleerd worden. Andersom ontstaat de naamgeving vaak als een spel van vraag en antwoord met het beeld dat opgebouwd wordt. Zo zijn er vele gekke woord-combinaties ontstaan en zijn de beelden altijd weer anders en uniek.

De beelden worden hol opgebouwd met repen klei (steengoed of porselein) die in elkaar gekneed worden en in- en uitgedeukt worden. Vaak ben ik met meerdere sculpturen in verschillende stadia van wording gelijktijdig bezig. Ze worden eerst met kleurenslibs geverfd en ingekrast en op 900 graden in de oven gebakken. Vervolgens worden ze met kleurstoffen van metaal-poeders ingewreven en geglazuurd en op minimaal 1200 graden gestookt. Vaak volgt dan nog een brand op 800 graden voor het opbranden van wat goud.

Hermien Buytendijk voor Galerie 'T':
Hermien relativeert het leven op kunstzinnige wijze tot keramische sculpturen die zich oplichtvoetige wijze tussen droom en werkelijkheid begeven.

Haar beelden doen vaak iets wat niet helemaal kan, ze lijken net aan de werkelijkheid te ontsnappen maar geven juist daardoor een scherpe indruk van de realiteit. Met humor en dubbele bodems creeert ze wezens die eenieder met een glimlach zal herkennen. Mens en dierfiguren vervloeien met muziekinstrumenten en voorwerpen tot originele unica's en elk object krijgt een eigen naam.

De onderwerpen zijn ontstaan uit een fantasie die uit het leven gegrepen is, allemaal verschillend en verrassend.
De beelden staan veelal op sokkels van hout of steen die bijpassend zijn gedecoreerd.
Het werk heeft de kleuren van de aarde met hier en daar een vleugje goud en met grafische elementen.

Artists/Images/hermine van der does_image_axis mundi_installation.jpg

Hermine van der Does (B)

Glas

Driedimensionele glasstrukturen met schitterende kleurcombinaties


Artists/Images/ResizedSquare150/hermine van der does_portrait_.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/hermine van der does_image_tuinbeelden_installatie.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/hermine van der does_image_time eclipse golden.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/hermine van der does_image_axis mundi_diepe schaal.jpg

Artists/Images/irene van der does de bye_image_stalraam met vogels.jpg

Irene van der Does de Bye (B)

Glas

Kleurrijke vogels gemaakt in glas (fusion) geplaatst in een metalen recuperatie stalraam


Artists/Images/jack van iwaarden de vreede_image_family.png

Jack van Iwaarden de Vreede (B)

Brons, Corten, Staal - Thema: figuren en ideeën met enkele lijntrekken

Verfijnde figuren in brons, corten of staal getekend met enkele simpele lijnen


Fulltime werk wordt kunst:
Jarenlang was het maken van kunst een hobby die Jack van Iwaarden de Vreede naast een fulltime baan uitoefende. Uiteindelijk ging kunst zo'n grote rol in zijn leven spelen dat hij hier zijn beroep van heeft gemaakt.
Onder leiding van de zeer gerenommeerde beeldhouwer Mat Snijder uit Venlo heeft hij zijn vakkennis uitgebreid en zijn techniek verfijnd. Eerst maakte hij voornamelijk beeldhouwwerken van mergelsteen en marmer.

Staal:
Door het experimenteren met verschillende materialen kwam Jack van Iwaarden de Vreede tot de conclusie dat hij door het uitvoeren van zijn kunstwerken in metalen het beste zijn gevoelens kon weerspiegelen.
Het is een uitdaging om van materialen die in hun oorsprong koud, onbuigzaam, hard en onberekenbaar zijn, zoals cortenstaal, roestvrijstaal en brons, kwetsbare, zachte Kunst te creëren. Dié kunst te vormen die hij vanuit zijn binnenste wil laten zien. Het uitbeelden van dromen die het niet verdienen dromen te blijven

Kunst & Cultuur Weekend Leudal (2015) (aangepast):
Als beeldhouwer maakt Jack van Iwaarden de Vreede ruimtelijke tekeningen, verfijnd vereenvoudigd, rank en dansend. Tegendraads zwevend vaak. Menselijke gestalten meestal als exotische arabesken en soms met lijnen knallend als zweepslagen of trekkend en plakkend als elastieke kauwgum. Zijn beelden lijken geschreven met feestelijke gebaren. Speels en tegelijk geboeid door ambachtelijkheid. Soms 'tekent' hij zijn beelden of boetseert hij het metaal met de lasvlam. Hij vindt het prachtig wanneer mensen die niet zo met kunst bezig zijn geboeid raken door zijn werk. Zijn werk zo lijkt het, wil goede sier maken.

Artists/Images/ResizedSquare150/jack van iwaarden de vreede_portrait_.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/jack van iwaarden de vreede_image_hoofd.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/jack van iwaarden de vreede_image_lounge family-left.png

Artists/Images/ResizedSquare150/jack van iwaarden de vreede_image_lounge family-right.png

Artists/Images/jan leenknegt_image_een dag op aarde.jpg

Jan Leenknegt (B)

Glas (Glas-in-lood techniek), metaal

Een gepassioneerd kunstenaar verknocht aan glas. Driedimensionale sculpturen met organische vormen ingevuld met mondgeblazen vlak glas.


Jan Leenknegt is verknocht aan glas.

Al meer dan 45 jaar is hij een gepassioneerd glaskunstenaar die driedimensionale glassculpturen creëert. Hij combineert een organische vormgeving met mond geblazen vlak glas.

Jan Leenknegt omschrijft zijn werk als volgt: "Alles wat ik maak is van de grootste evidentie, dit is wat ik doe, al mijn hele leven. Mijn creativiteit is mijn leven, mijn heelal. Ik maak mijn eigen wereld en wil nog steeds bij-scheppen."

Zijn werk is opgebouwd rond een aantal thema's: de elementen, het heelal, de microkosmos, kortom het leven op en rond deze planeet in al zijn vormen.


Herwerkt uit Het Laatste Nieuws (Lieke D'hondt 24-02-20)

Als kind loopt Jan Leenknegt het atelier van zijn vader binnen en buiten, die glasramen voor onder andere kerken maakt. "Toen ik vijf jaar oud was, maakte ik de glasramen van mijn vader al na. Ik heb in mijn jeugd ook veel getekend, ik bezocht musea en exposities met mijn vader en ik ging naar de academie in Oudenaarde", vertelt Jan. "Ik herinner me nog dat ik in de lagere school een tekening had gemaakt van een korenveld, met stippen en lijnen, meer in de stijl van Van Gogh dan de 'propere' stijl die de leraar voor ogen had. Met een rode stift schreef hij er 'vuil' op, maar van mijn vader kreeg ik complimenten. Zo zie je maar dat kunst persoonlijk is."

Net als zijn vader ging Jan verder in de glaskunst, al focust hij zich na verloop van tijd vooral op beelden. De organische stijl met felle kleuren typeert hem. "Ik probeer altijd een positieve boodschap te brengen en opgaande bewegingen te verwerken in de beelden. Mijn inspiratie vind ik overal om me heen in de kosmos, het heelal en de natuur. Eigenlijk ben ik daar constant mee bezig, zelfs als ik slaap. Overal zie ik wel iets dat me uitdaagt en aan het denken zet. Iedere dag nog zet ik nieuwe ideeën op papier. Ik tracht daarbij nooit in herhaling te vallen, er zit altijd een evolutie in de beelden die ik maak. Toch vind ik het belangrijk dat de mensen onmiddellijk zien dat een werk van mij is."

De beelden van Jan Leenknegt zijn een sterk staaltje ambacht, waar ook zijn vrouw Daniëlle aan meewerkt. Na een ontwerp in aquarel en een vergroting op ware grootte maakt Daniëlle het smeedwerk voor het beeld. Dat moet vervolgens opgekuist worden in warme zinkbaden en verlakt worden. Daarna kan Jan het glas snijden en slijpen om in de beelden te verwerken. "Mijn beelden vragen veel technische arbeid. Zowel voor de geest als de handen is het een uitdaging", vertelt Jan. "Dat we die ambacht zelf kunnen realiseren, vind ik belangrijk. Al kan het wel eens mislopen: de duurste stukken glas zijn vaak het meest breekbaar. Als zo'n stuk dan aan diggelen ligt, dan is er wel gevloek te horen in het atelier."

Artists/Images/ResizedSquare150/jan leenknegt_portrait_.jpg

Artists/Images/jean-francois constant_image_grand vitrail_glass.jpg

Jean-François Constant (B)

Glas


Artists/Images/ResizedSquare150/jean-francois constant_portrait_portrait by tamara moss.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/jean-francois constant_image_mobile en verre_glass.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/jean-francois constant_image_petit vitrail triangulaire_glass.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/jean-francois constant_image_grand vitrail (detail)_glass.jpg

Artists/Images/jean-luc absil_image_arabesque.jpg

Jean-Luc Absil (B)

Brons, Hars

Zoeken naar een onbereikbare emotie


Jean-Luc Absil creëert zijn beelden in klei en was en de afgietsels in brons en hars.

Jean-Luc Absil heeft oog voor detail, hij is voortdurend op zoek naar de elegantie, de emotie die het vrouwelijk lichaam opwekt door haar terughoudendheid of door haar provocatie.
De natuurlijke sensualiteit van de vrouw die hij voorstelt, zet de toeschouwer aan tot een serene blik ten aanzien van de naaktheid.

Door zijn onderwerp uit te vergroten, zelfs te vergoddelijken, raakt hij het Heilige Vrouwelijke.
Jean-Luc Absil tracht het totaalbeeld van de Vrouwelijke Godin te vereeuwigen.

Artists/Images/ResizedSquare150/jean-luc absil_portrait_.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/jean-luc absil_image_glamour.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/jean-luc absil_image_insoumise.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/jean-luc absil_image_tatouage.jpg

Artists/Images/joel sadaune_image_de l autre cote.jpg

Joël Sadaune (B)

Metaal, metaalschroot

Materialen en voorwerpen weer tot leven brengen om landschappen en levenstaferelen te onthullen


Galeries Barissardo & Au 45 (Isabelle en Hervé Venet) (aangepast en uitgebreid):
Joël Sadaune is opgeleid als architect en heeft ervaring als scenograaf van tentoonstellingen. Hij drukt zich uit door middel van picturale werken met figuratieve maar tevens semi-abstracte ruimtes, die refereren naar ons dagelijks leven of zelfs industriële activiteiten.
Hij bouwt met reserveonderdelen werkende machines, die een noodzakelijke aanwinst voor ons dagelijks leven betekenen.


Van schilderij tot beeldhouwwerk creëert Joël Sadaune universums met een industriële sfeer, met een achtergrond opgebouwd uit decoraties die rijk zijn aan details: markeringen, symbolen, boodschappen, ... Hij maakt graag gebruik van de woordenschat die verbonden is aan verpakkingen: pijlen, cijfers, streepjescodes, opschriften ... die evenzovele voorstellingen zijn waarmee hij zijn werken begrenst en het creatieve, abstracte universum verlaat.

Zijn creaties nodigen ons uit om het beeld te verkennen, te ontleden, te ontcijferen en te reizen naar de grenzen van een fantastische wereld.
De beelden van Joël Sadaune hebben niks willekeurigs! De originaliteit van zijn creaties is inderdaad het gevolg van onderzoekswerk, want de kunstenaar houdt ervan te observeren, te detailleren, het universum te begrijpen die hij vervolgens herinterpreteert, om dit in zijn kunst tot uitdrukking te brengen.

Joël Sadaune stelt vanaf vrijdag 01 juli 2022 tentoon.

Artists/Images/ResizedSquare150/joel sadaune_portrait_.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/joel sadaune_image_glissement de terrain.png

Artists/Images/ResizedSquare150/joel sadaune_image_la faille.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/joel sadaune_image_colonne verticale.jpg

Artists/Images/lebuin dhaese_image_fly away.jpg

Lebuïn D'Haese (B)

Brons, keramiek

Slechts één enkel onderwerp: de mens


Visie:
Lebuïn D'Haese communiceert via zijn werk met het publiek, dat op die manier inzicht krijgt in zijn denkwereld. Want kunstenaarschap is voor hem niet vrijblijvend. l'Art pour l'art, kunst omwille van de kunst, is aan hem niet besteed. Hij is een geëngageerd kunstenaar met slechts één enkel onderwerp: de mens (Gui Kestens)

Luc Clerinx:
Licht ironisch kijkt Lebuïn D’Haese naar 'la comédie humaine', bewogen kijkt hij naar 'de mensheid en haar weedom'. Wàt hij ziet en hoé hij dat ziet komt tot leven in zijn beelden.
Hij blijft beeldend denken, beeldend handelen. Een sobere vormgeving, het weglaten van overtollige accidentalia, het strakke betomen van eigen gevoelsopwellingen zorgen ervoor dat de dramatische bewogenheid in die beelden nooit uit zijn bedding stroomt.

Frank De Vos:
Opvallend zijn De reikende armen van Lebuïn D’Haese die terug komen in veel van zijn figuren; verlangende armen die als ankers worden geworpen naar de weidse buitenwacht.

Artists/Images/lei hannen_image_chevaux dansent bleu.png

Lei Hannen (B)

Brons, keramiek

Geabstraheerde paarden, stieren vol macht met koppen die een plaats opeisen of afstaan


Lei Hannen:
Hij was aanvankelijk werkzaam in het bedrijfsleven met een chemische achtergrond. Vanaf de kinderjaren heeft hij echter nooit de verwondering in de kunst uit het oog verloren.
Rond zijn dertigste volgde hij zijn hart en vond rust in keramiek als kunstvorm. Hij stak zijn licht op bij 'keramisten van de wereld'.
Studiereizen die hij ondernam naar o.a. China, Marokko, Mongolië, Japan en Maleisië vormen een onontbeerlijke bron van inspiratie.

Zijn werk:
Lei Hanne: 'Keramiek biedt mij een haast onbegrensde vrijheid in scheppend vermogen. Juist het ontdekken van deze vrijheid is een onmetelijke rijkdom. Ik ervaart de opgelegde natuurlijke wetmatigheden in de keramiek niet als een belasting, maar juist als een metafoor voor de kracht van de elementen met het daarmee afgedwongen respect.
Het relativeert.'

Artists/Images/ResizedSquare150/lei hannen_image_paarden - galop.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/lei hannen_image_stieren - het gevecht.png

Artists/Images/ResizedSquare150/lei hannen_image_de dans.png

Artists/Images/liliane van der elst_image_trails and tracks-1 and 2.jpg

Liliane Van der Elst (B)

Glas

In de ban van vloeibaar glas


Liliane Van Der Elst:
Toen ik rond 2010 het glasblazen leerde kennen, was ik onmiddellijk in de ban van alles wat glas in vloeibare vorm betrof. Naast de passie voor het hete glas groeide ook de niet-aflatende drang om te ontwerpen en te creëren.

Onderwerpen:
De inspiratie voor haar werk haalt Liliane Van Der Elst uit de elementen water, lucht, vuur en aarde. Mens en natuur zijn onlosmakelijk met deze 4 elementen verbonden.
Inhoudelijk gaat het werk over 'resilience', de veerkracht bij de mens en de natuur. Er zijn ook verwijzingen naar het groeiproces en de invloeden van mijn 'roots'. Vandaag maakt het werken met glas deel uit van mijn dagdagelijks bestaan; het is een filosofie en levenswijze geworden.

Artists/Images/ResizedSquare150/liliane van der elst_portrait_.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/liliane van der elst_image_getaway.png

Artists/Images/ResizedSquare150/liliane van der elst_image_inspiring seeds 2.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/liliane van der elst_image_physalis.jpg

Artists/Images/loes knoben_image_emma.jpg

Loes Knoben (B)

Brons

Bronzen 'takken' vrouwen vol elegantie, beweging en zeggingskracht. Het lijnenspel drukt de emotie uit van de ontbrekende gezichten


De bronzen vrouwen (?) beelden van Loes Knoben tonen expressie, beweging en spanning.

Altijd is Loes Knoben op zoek naar hout, takken en schors, verweerd door weer en wind. Hierin zoekt ze naar kracht, ritme en evenwicht. Van hieruit vertrekkend start een ontdekkingstocht naar nieuwe beelden.
De gebruikte natuurlijke materialen laten sporen na in haar beelden. De houten twijgjes worden armen en benen.

De kunst van Loes Knoben weerspiegelt haar kijk op het leven, haar talent om mensen te observeren, hun gevoelens te doorgronden en deze te vertalen in prachtige sprekende bronzen.

Artists/Images/ResizedSquare150/loes knoben_portrait_.png

Artists/Images/ResizedSquare150/loes knoben_image_gabrielle.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/loes knoben_image_marij.png

Artists/Images/ResizedSquare150/loes knoben_image_alexandra.png

Artists/Images/ludo giels_image_de wacht.jpg

Ludo Giels (B)

Metaalschroot van een ontploft, gezonken binnenschip; Brons

CBR81 puzzelstukken onthullen een wonderlijke wereld vol eigenzinnige figuren


Ludo Giels:
Vormt gebruiksvoorwerpen om tot ludieke kunstvoorwerpen die aan het originele voorwerp nieuwe functies toekent.
Fietsversnellingen en de toetsen van een typmachine worden tot modieuze rokken omgetoverd. andere onderdelen geven de draagster een sprekend gezicht vol emotie, of zelfs verwondering.

CBR81, een gezonken en ontploft binnenschip:
De metalen door een explosie vervormde reststukken worden uitgezocht en geassembleerd tot een wonderlijke wereld vol eigenzinnige figuren. De gezichten glimlachen, spreken van emoties, vertellen de geschiedenis van het gezonken cementschip, nodigen uit tot glimlachen.
Ze kunnen jaarlijks met bijvoorbeeld Compaktuna opgefrist worden.

Van schroot tot brons:
Sommige beelden krijgen een evenbeeld in brons.
Nadat het metalen beeld is gefotografeerd, wordt het gedisassembleert tot de oorspronkelijke schrootstukken, zodat het weer puzzelstukken worden.
Deze worden in mallen voor de bronsgieter omgezet.
Na afwerking worden de bronzen gietstukken aan de hand van de fotos terug ineen gepuzzeld. Het onstane beeld vertoont gelijkenis, maar is tevens verschillend van het originele metalen beeld. Het beeld krijgt ook zijn eigen patine.
Er worden maximaal een viertal bronzen replicas gemaakt.

Artists/Images/ResizedSquare150/ludo giels_portrait_.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/ludo giels_image_ecoman.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/ludo giels_image_grote moe.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/ludo giels_image_hoof.jpg

Artists/Images/luk luts_image_rise and shine 7.jpg

Luk Luts (B)

Steen - Thema: versteende boodschappen & ingekapselde vrouwen

De gefossieleerde boodschap of de vrouwenbeelden bevrijden uit hun eeuwenoud stenen bolster


Luk Luts (Piet Rymen):
Met een aangeboren alertheid voor schoonheid in de natuur, aangescherpt door zijn ervaring als zeer verdienstelijk pastelschilder en fotograaf, 'door-grondt' Luk Luts de diverse steensoorten.
Het gamma strekt van Onix, via Albastsoorten, Franse stenen over Belgische en Ierse arduin, de prachtige, maar delicate Noir de Mazy-stenen, naar de unieke Italiaanse marmer Bianco Statuario en de kleurrijke Zimbabwaanse steen: Opaal en Springstone.
De gefossieleerde boodschap of 'in-druk' van de steenmassa verduidelijken of vrouwenbeelden bevrijden uit hun eeuwenoud stenen bolster, is zijn obsessie.
Luk Luts is de man die naast onderwijzer ook steen-wijzer werd. Niet enkel omdat hij in relatief korte tijd de steen steeds beter aanvoelt en zo steenwijzer wordt, maar ook omdat hij ons in zijn persoonlijke stijl aanwijst wat hij in een steen ziet. Wie zijn werken eenmaal aanvoelt, zal ze steeds herkennen.

Artists/Images/ResizedSquare150/luk luts_image_portrait_.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/luk luts_image_portrait_.jpg

Artists/Images/lut de baere_image_breiende bertha.jpg

Lut De Baere (B)

Metaalschroot van een ontploft, gezonken binnenschip; Brons

CBR81 puzzelstukken onthullen een wereld geïnspireerd door eigenzinnige figuren


Lut De Baere:
Tijdens haar loopbaan als verpleegster volgde ze lessen portret schilderkunst. Haar kunst wordt gekenmerkt door het uitdrukken van emoties met behulp van olieverf op canvas of met andere media.
Ze zet zich ook in voor de mensen met stofwisselingsziekten via de vzw BOKS.

... en Ludo Giels:
Een ontmoeting met assemblagekunstenaar Ludo Giels deed Lut De Baere een nieuwe richting inslaan. Vooral zijn assemblages met metalen scheepsresten maakten indruk op haar. Sindsdien haalt ook zij uit het Scheldeslib grillige staalfragmenten van het in 1953 gezonken en tot ontploffing gebracht cementschip. Ze verwerkt ze tot unieke sculpturen.
De beelden kunnen jaarlijks met compaktuna behandeld worden om de glans te behouden en het roestproces te vertragen.

Werken:
De werken van Lut De Baere zijn geïnspireerd op de vervormde stukken metaal die ze vindt. Als driedimensionele puzzelstukken assembleert ze die samen tot allerlei vogels en tot menselijke figuren.

Artists/Images/ResizedSquare150/lut de baere_portrait_.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/lut de baere_image_en dans ermee.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/lut de baere_image_grote vogel.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/lut de baere_image_kettingvrouw.png

Artists/Images/mag vermeiren_image_onbevangen is het licht.jpg

Mag Vermeiren (B)

Brons, keramiek

Naakte soms mythische vrouwenfiguren getooid in tederheid, verlangen, emotie, maar ook trots op hun zijn, een verhaal vertellend


Mag Vermeiren:


Techniek:
De keramische beelden worden uit Chamotte klei opgebouwd en na een doorgedreven droogproces in een zelfgebouwde oven gestookt. Deze grote oven laat haar toe om grotere beelden te creeren.
Voor de bronzen beelden heeft ze een eigen techniek ontwikkeld. De beelden worden in keramiek opgebouwd en opgedeeld in componenten. Elke component wordt voorzien van een uitwendige silikonenlaag in een dragende mal, waarin een millimetersdikke laag beeldwas wordt aangebracht. De silikonenlaag kan zeer goed de details weergeven. Na uitharding van de waslaag kan de dragende mal en de silikonenlaag verwijderd worden.
Na de bronsgieter werkt zij samen met haar echtgenoot de beelden af: verwijderen van de giet- en luchtkanalen, slijpen, aanbrengen van details die tijdens het bronsgieten verloren zijn gegaan, assembleren van de componenten, polijsten, ciseleren en patineren.

Werken:
Tedere maar fragiele vrouwenfiguren die emoties weergeven

Artists/Images/ResizedSquare150/mag vermeiren_portrait_.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/mag vermeiren_image_alter ego.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/mag vermeiren_image_bloemen.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/mag vermeiren_image_bloemen ii.jpg

Artists/Images/maite wagemans_image_projet jardin enchante drawing.jpg

Maité Wagemans (B)

Keramiek

Keramische sculpturen die alleen het essentiële voorstellen


Artists/Images/ResizedSquare150/maite wagemans_portrait_.png

Artists/Images/ResizedSquare150/maite wagemans_image_pause.png

Artists/Images/ResizedSquare150/maite wagemans_image_up side down.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/maite wagemans_portrait_.png

Artists/Images/marc hadermann_image_klokje.jpg

Marc Hadermann (B)

Glas

Dwalen in een wondere wereld


During - and after a career as a graphic designer and product developer, Marc Hadermann devoted himself tot the visual arts. The last decade, he mainly worked as a glass artist.
He is inspired by nature and images in the world around him. Wandering around, he collects images, looking like an astonished child with strange perceptions.
Fascinated by “light” and “transparancy” he is giving the spectator an opportunity to observe the world through his eyes.
His art , paintings or glass installations, are always pure, without rules, honest, straight and with no compromises.

In deze tuinen van ‘fabelachtige wezens’ laat Mard Hadermann zijn glassculpturen zien alsof ze hier natuurlijk zijn ontstaan. Het zal er altijd ‘lente’ blijven.

Artists/Images/ResizedSquare150/marc hadermann_portrait_.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/marc hadermann_image_klokjes.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/marc hadermann_image_vladimir.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/marc hadermann_portrait_.jpg

Artists/Images/marie thys_image_grand lievre sur socle.jpg

Marie Thys (B)

Brons

Creëren om uitdrukking te geven aan mijn waarnemingen of emoties


Marie Thys:
Ze beheerst de techniek, de materie, de vormen en hun harmonie. Ze beeldhouwt impressies. De natuur is haar geliefkoosde werkterrein en de observatie ervan is haar grootste tijdbesteding.
Het resulteert in hoogst originele werken met een zeer eigen stijl.
Alles wat haar beroert bij het observeren, wat haar aangrijpt, neemt ze helemaal in haar op, en drukt ze in haar kunstwerken uit.

Artists/Images/ResizedSquare150/marie thys_portrait_.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/marie thys_image_agneaux 001.png

Artists/Images/ResizedSquare150/marie thys_image_heron.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/marie thys_image_grand lievre.jpg

Artists/Images/marije gies_image_example 6.png

Marije Gies (B)

Glas (fusion & glas-in-lood)

Kleur en licht en licht en kleur


Artists/Images/ResizedSquare150/marije gies_portrait_.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/marije gies_image_example 1.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/marije gies_image_example 2.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/marije gies_image_example 3.jpg

Artists/Images/marja steinmetz_image_het klavertje vier.png

Marja Steinmetz (B)

Glas vormgieten en fuseren van glas

Kleurrijke fantasiewereld gevangen in glas


Marja Steinmetz:
Marja Steinmetz is opgeleid als fotografe in Den Haag. Daarna volgde ze de lerarenopleiding in Textiele Werkvormen in Utrecht. Eigenlijk heeft het er altijd al ingezeten dat zij een kunstenaar was en is.
Als beeldend kunstenaar werkte ze lang met hout, maar is nu al jaren gefascineerd door glas en bereikt ze een hoogtepunt met haar kleurrijke en fantasierijke glaskunst.

Glas?
Marja Steinmetz: "Glas heeft van zichzelf een enorme levenslust". De vele expressiemogelijkheden en de verschillende technieken die glas de kunstenaar aanbiedt, zijn voor haar een constante uitdaging. Door die uitdaging te combineren met haar gedrevenheid en passie ontstaat haar kunst.
Zij combineert glasgieten in zand, gips of in vormen om speelse kunstwerken te creeren.
Het glasbeeld wordt afgewerkt door middel van zandstralen, slijpen, schuren en polijsten om de gewenste doorschijnbaarheid te verkrijgen.

Licht:
Maar glas heeft licht nodig, dus werkt Marja Steinmetz ook samen met haar echtgenoot om recuperatie kristallen siervoorwerpen met kleurrijke glazen lampekappen en lichtornamenten met LEDs te voorzien. Het worden lichtgevende, kleurrijke maar energiezuinige lichtpaddestoelen.

Artists/Images/ResizedSquare150/marja steinmetz_portrait_.png

Artists/Images/ResizedSquare150/marja steinmetz_image_in voor en tegenspoed.png

Artists/Images/ResizedSquare150/marja steinmetz_image_landschap met bomen en huisje.png

Artists/Images/ResizedSquare150/marja steinmetz_image_landschap met stoofperen.jpg

Artists/Images/martha veldthuis_image_haas.png

Martha Veldthuis (B)

Brons, keramiek, gevonden voorwerpen, hout

Combineren van mannelijke en vrouwelijke karaktertrekken


Martha Veldthuis:

Techniek:
Martha Veldthuis vormt de keramische mensbeelden met de hand uit gekleurde klei, - klei met oxides, - gevormd. Ze worden op ongeveer 1100oC gestookt in een elektrische oven. Daarna behoeven deze beelden nauwelijks nog verder bewerkt te worden.

Beelden die worden gecombineerd met andere materialen zoals brons of hout, worden nadat de klei tot steen is gestookt in elkaar gezet met een pen / lijm verbinding, gevoegd en bijgekleurd.
Een gedeelte van het werk wordt in brons gegoten.

Thema:
Niet het contrast tussen het mannelijke en het vrouwelijke maar het samengaan van deze eigenschappen in ieder mens houdt Martha Veldthuis bezig.
Beeldend werken is communiceren. Van communicatie boeit haar de gevoelsmatige en de gedragsmatige aspecten veel meer dan het doorgeven van informatie.
De overdracht van gevoelens zoals agressie, blijdschap, verlegenheid, angst, eenzaamheid, arrogantie, etc. tracht Martha Veldthuis in haar kunst tot uitdrukking te brengen.

Artists/Images/ResizedSquare150/martha veldthuis_portrait_.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/martha veldthuis_image_kiekendief.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/martha veldthuis_image_hondje.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/martha veldthuis_image_kussende knagers.jpg

Artists/Images/maurice la rooy_image_malleable.png

Maurice La Rooy (B)

Glas (verschillende technieken)

Figuratief glaswerk met een boodschap


Maurice La Rooy in 'De Betoverende tuin':
Hij presenteert twee verschillende beeldenreeksen:

 • Als de lente komt
  Het is een serie over de lockdown tijdens de Corona pandemie.
  Terwijl de vogel op zijn 'veranda' neerstrijkt, wacht hij tot hij weer zal kunnen vliegen, een toekomst om zijn vleugels uit te slaan en in de lucht te springen op weg naar een beter heden.
  Terwijl wij thuis zitten te wachten tot het weer opklaart, hopen ook wij spoedig weer te kunnen vliegen en onze reis naar een beter heden te kunnen voortzetten.

 • MoMonto-Mori
  ('Memento-Mori', latijn voor 'Gedenk te sterven'; 'Momo' refereert naar de kunstenaar Maurice La Rooy).
  MoMonto-Mori is een serie die hij in 2018 startte om drang om vormen te bestuderen. Naarmate dit vorderde, heeft het werk een diepere context gekregen. Het maken van de serie ging niet langer over de vormen, maar over het zijn van de kunstenaar.
  Maurice La Rooy legt uit: 'De progressie binnen de stukken volgt de emoties en de ervaringen die ik onderga tijdens de periodes waarin ze zijn gemaakt. Glas maken is voor mij een persoonlijke ervaring, een moment waarop je in dialoog gaat met het materiaal. Het werk dat ik maak is dan ook vaak een persoonlijk deel van mijn leven en draagt een deel van mijzelf in zich. Dit is voor mij de belangrijkste reden geweest om mijn focus binnen mijn werk ook te relateren aan mijn persoon.'
  Hij vervolgt: 'De werken in deze serie zijn vaak melancholisch en benaderen een gevoel van somberheid met een cynische ondertoon. De naam 'MoMonto-Mori', afgeleid van het Memento-Mori, verwijst naar het leren kennen van mezelf en daar vrede mee te hebben. Soms verbeeld ik dit door middel van een hert, als het een naïeve ervaring betreft, soms als een stier als het een sterke of vastomlijnde ervaring betreft. De beelden binnen deze serie symboliseren mijzelf in de fouten of deugden die ik in deze periodes in mijn leven ervaarde.'


Artists/Images/ResizedSquare150/maurice la rooy_portrait_logo.png

Artists/Images/ResizedSquare150/maurice la rooy_image_weprevail.png

Artists/Images/ResizedSquare150/maurice la rooy_image_what if i m a waste.png

Artists/Images/ResizedSquare150/maurice la rooy_image_weaccept.jpg

Artists/Images/michela papavassiliou_image_2.jpg

Michela Papavassiliou (B)

Schilder, mixed media

Leven, ademen en observeren van dingen


Artists/Images/ResizedSquare150/michela papavassiliou_image_qr code.jpg

Artists/Images/mieke oldenburg_image_bust.png

Mieke Oldenburg (B)

Keramiek

Zelfbewuste, elegante en individualistische vrouwen in brons en keramiek in een klassieke weergave


Nico Out (Provinciale Zeeuwse Courant)(Aangepast):
Mieke Oldenburg werkt in klei en brons.
Serene introverte bustes van vrouwen, baadsters, vrouwen als wachters, staande figuren en reliëfs. De huid droog en toch tastbaar. Haar kleuren zijn soms grijsachtig en soms intens van kleur.

De figuren van Mieke oldebburg zijn fysiek dichtbij, maar emotioneel op een afstand. De kalme pastelkleuren en grijze tonen versterken de ijle schoonheid en dragen bij aan een mystieke sfeer. Steeds maar weer wordt de kijker getroffen door de indringende psychologische intensiteit van de portretten.

Mieke Oldenburg zou aangemerkt kunnen worden als hedendaags classicisme, maar ze past de klassieke invloeden echter op haar eigen manier aan, en toont zelfbewustzijn en eigenheid.
Het is alsof Mieke Oldenburg het beste en mooiste van de mensheid wil delen met haar publiek: de conditie van lichaam, geest en ziel tot een tijdloos geheel versmolten.

Artists/Images/ResizedSquare150/mieke oldenburg_image_zittend.png

Artists/Images/ResizedSquare150/mieke oldenburg_image_zittend_front.png

Artists/Images/paja van dyck_image_flab_keramiek,glas.jpg

Paja Van Dyck (B)

Glassculpturen, juwelen, dot-painting, afgeschermde miniwereldtjes

Combineren van glas, diverse materialen en technieken tot glasjuwelen, sculpturen en miniwereldtjes onder stolp


Paja Van Dyck:
In 1983 werkte zij in Venetië en maakte zij kennis met de techniek van lampworking (maken van drie-dimensionele vooral kleinere glas sculpturen door het verhitten van glas en daardoor de mogelijkheid biedt om glas 'uit te rekken' en te vervormen).
De passie voor glas heeft haar nooit meer losgelaten. Glas speelt ook de hoofdrol in haar professionele leven. Ze heeft haar eigen glasjuwelenlijn en gaf workshops in binnen- en buitenland.

Type werken:
Paja Van Dijck tracht meer en meer glas te combineren met andere technieken en andere materialen. Steeds gaat zij deze uitdaging aan. Sedert 2020 komt klei in al zijn vormen meer en meer op de voorgrond.
Kleuren worden afgetast en verwerkt door middel van dotpainting.
In de reeks "Warriors" wordt er echt teruggegaan naar de essentie van het materiaal.

Visie:
Paja Van Dijck: 'Kunst moet vanuit je buik komen. Vooral het proces van scheppen en genieten is belangrijk. De kleuren zien vloeien, de structuur laten heersen, het werk tot leven laten komen.
Als je zinnen laat prikkelen door je emoties ontstaan de eerlijkste werken in harmonie met jezelf en de natuur.'

Artists/Images/ResizedSquare150/paja van dyck_portrait_.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/paja van dyck_image_warrior green.png

Artists/Images/ResizedSquare150/paja van dyck_image_warrior pink.jpg

Artists/Images/patrick van tilborgh_image_kings.jpg

Patrick Van Tilborgh (B)

Glas

Glas is zijn ultieme inspiratiebron. De creaties zijn soms ruw en eenvoudig van vorm, soms stilistisch, maar vaak ook kleurrijk en speels met een typische karaktertoets


Reeds een kwarteeuw is Patrick Van Tilborgh reeds geïnfecteerd door de glasmicrobe. Na een technische opleiding begon hij te experimenteren met glas. Hij volgde een zevenjarige glasopleiding aan het IKA (Instituut voor Kunst en Ambachten) te Mechelen onder leiding van Koen Vanderstukken en Miloslava Svobodova. Hij heeft een eigen glasatelier en een mobiele glasstudio om zo eigen creaties te realiseren en glas-demonstraties, -events en -workshops te organiseren. Patrick heeft een innerlijke drang om onbevangen met glas te werken. Glas intrigeert hem, omdat het immers zo’n complex avontuur is. Het zorgt steeds voor nieuwe experimentele uitdagingen. Glas is zijn ultieme inspiratiebron om telkens nieuwe objecten te creëren. De gedrevenheid van deze glaskunstenaar weerspiegelt zich duidelijk in zijn kunstwerken. Soms is het ruw en eenvoudig van vorm, soms eerder stilistisch, maar vaak ook kleurrijk en speels met een typische karaktertoets eigen aan Patrick Van Tilborgh.

Artists/Images/ResizedSquare150/patrick van tilborgh_portrait_.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/patrick van tilborgh_image_birds 3 en 4.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/patrick van tilborgh_image_birds 1.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/patrick van tilborgh_image_birds 2.jpg

Artists/Images/paul van cauteren_image_golf.jpg

Paul Van Cauteren (B)

Gesmolten glas, glaskleurpoeders

Abstrakte glassculpturen opgebouwd uit gesmolten glas en glaskleurpoeders, soms in combinatie met andere materialen


Paul Van Cauteren:
Zijn CV leest als een encyclopedie van interesses: lichamelijke opvoeding en kinesitherapie, audio visuele middelen, dwarsfluit, muziekgeschiedenis, kamermuziek, kunstboekbinden (maar dat gaat te traag vooruit), glaskunst, edelsmeedkunst, beeldhouwen, vrije grafiek, ... maar glaskunst werd zijn roeping met onder andere vormingen aan het IKA te Mechelen.

Onderwerpen:
De abstracte glasbeelden van Paul Van Cauteren zijn niet breekbaar of transparant, zoals verwacht, maar sterk en massief, eerder karig met licht en kleur, dikwijls koel en hard, maar tegelijkertijd in dialoog met zachtere materialen als lood of zink. (website Ijzerenberg, aangepast)

Techniek:
De beelden van Paul Van Cauteren vertonen altijd de harde, ruwe tot zelfs korrelige oppervlaktes, - waar het gesmolten glas in kontakt kwam met het zand, - en de zeer aaibare vlakken, die zijn ontstaan door het uitvloeien van het gesmolten glas.
Op het zand worden er glaskleurpoeders aangebracht en soms wordt het gietprocess gestopt om laagjes gekleurd zandpoeder aan te brengen. Aldus ontstaan er in zijn beelden abstrakte driedimensionele kleurtekeningen.
In zijn 'Tijdwaarnemer'-beelden vindt u altijd een Sint-Andrieskruis terug, die de tijd verdeelt in toekomst en verleden, ervaringen uit het verleden en de verwachtingen naar de toekomst toe.

Artists/Images/ResizedSquare150/paul van cauteren_image_stele overview.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/paul van cauteren_image_lightcatcher 1.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/paul van cauteren_image_stele with blue.jpg

Artists/Images/philippe stevenart_image_nautilus.jpg

Philippe Stévenart (B)

Corten staal, metaal

Een vorm van meditatie waarbij de toeschouwer wordt uitgenodigd om de kunstenaar te vergezellen op zijn reis


Artists/Images/ResizedSquare150/philippe stevenart_portrait_dans l atelier.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/philippe stevenart_image_envol.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/philippe stevenart_image_la lance massai.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/philippe stevenart_image_metropolis.jpg

Artists/Images/

Plaids en Shawls (B)

Jak wol uit Nepal

Jak wol wordt gemaakt van het fijne warmte-isolerende onderhaar van de gedomesticeerde jak, een aziatische hooglandrund


Artists/Images/ResizedSquare150/plaidsenshawls_portrait_shawls.jpg

Artists/Images/raph janssen_image_lightbeam-26_playing with light.jpg

Raph Janssen (B)

Steen, glas, licht

Doorkijkbare, lichtdoorlatende en, - afhankelijk van het licht, - verrassend waarneembare beelden


Raph Janssen:
Raph Janssen werkt met natuurlijke materialen, vooral kristallen, mineralen en fossielen die hij vaak combineert met eigen sculpturen en geoxideerd ijzer.
De sculpturen zijn vaak doorkijkend, lichtdoorlatend en afhankelijk van de lichtinval verrassend waarneembaar.
Door combinaties van en met de natuur blijft een creatie zich ontwikkelen door zijn inbreng, maar ook door de natuur zelf, bijvoorbeeld, door corrosie en ontwikkeling van de kleuren door de tijd heen.
(Source, aangepast: www.parkvanbeervelde.be)

Werken:
De werken van Raph Janssen tentoongesteld in 'De Betoverende Tuin' dekken volledig het thema van 2022 af: 'Licht, transparantie, reflectie, kleur, ... glas?'.
Door de combinatie van acryl glas, bergkristal, openingen in het kunstwerk vertonen zijn werken de kenmerken van vele glasbeelden. Het bergkristal in zijn beelden vangt het omringende landschap op in het beeld.
Door de blauwsteen op verschillende manieren te bewerken tovert hij ook kleur en reflectie in het beeldoppervlak.

Artists/Images/ResizedSquare150/raph janssen_portrait_.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/raph janssen_image_transparent society-04.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/raph janssen_image_lightbeam-21.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/raph janssen_image_lightbeam-05.jpg

Artists/Images/roland menten_image_winddancing.jpg

Roland Menten (B)

Komposiet

Slakken, kikkers, bloemen, paddestoelen eindeloos gecombineerd, maar altijd verassend, humoristisch en perfect uitgevoerd


De slak

Roland Menten maakt kunst met een humoristische noot die vaak in contradictie is of een onverwachte kijk geeft op onze gestresste en geperfectioneerde maatschappij. Hij bouwt een heel oeuvre op en rond slakken, kikkers, bladeren, paddestoelen, ... kortom de natuur. In zijn werk geeft hij de slakken een ereplaats.

Maar er is meer dan dat. In de bescheidenheid van de slak vindt Roland Menten de grootsheid van haar bestaan. Van 'ons' bestaan! Een hele reeks levenswijsheden spiegelt hij ons voor. Hij choqueert nooit, in tegendeel.Hij gebruikt de kracht van de glimlach. Hij suggereert heel subtiel.Hij beeldt niet domweg uit, hij vermomt het listig en varieert op tientallen wijzen. (J.Latinne)

Het mooie aan de werken van Roland Menten is dat ze met de natuur meegroeien.

Enerzijds door het gebruik van gepolijste en ruwe oppervlaktes worden de korstmossen toeschouwers en tegelijkertijd deelgenoten in het verhaal verteld door het kunstwerk.

Anderzijds door het afwisselend kleurgebruik veroveren de werken hun plaats in de natuur, die op haar buurt deze dominatie verzacht door het beeld in de plantengroei op te nemen.

De kunstwerken van Roland Menten voelen zich zowel thuis in een modern design als in een klassiek interieur, in een strakke Franse tuin als in het struikgewas, maar altijd ontlokken ze een glimlach :-)

Artists/Images/ResizedSquare150/roland menten_portrait_.png

Artists/Images/ResizedSquare150/roland menten_image_winddansers.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/roland menten_image_de gaatjesknabbelaars.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/roland menten_image_windzoeker.jpg

Artists/Images/roos mannaerts_image_geschonken aardewerk.jpg

Roos Mannaerts (B)

Brons, Keramiek, Composiet met aandacht voor de patina

Verhalende beelden. Zowel klassieke als hedendaagse verhalen en themas. Selectief aanbrengen van details


Roos Mannaerts maakt klassieke beelden gebaseerd op ingebeelde verhalen, historische personnages, taferelen en figuren, maar ook geïnspireerd op het dagelijkse leven en thema's. Ze combineert deze met haar eigen fantasie en dat leidt tot onverwachte combinaties.

In de beelden van Roos Mannaerts worden sommige details 'vergeten', andere details worden in de verf gezet. Dit resulteert in beelden die de aandacht trekken naar de hoofdzaak, wat zij wilt vertellen.
Ze werkt zowel met klei als met brons, maar ook met de nieuwere kunststoffen zoals Neolith. Telkens creëert zij technisch hoogstaande werken.

Het is een plezier om haar en haar echtgenoot aan het werk te zien bij het voorbereiden en het opbouwen van een tentoonstelling. Dezelfde zorg en oog voor detail die zij heeft gebruikt om haar beelden te creëren komen nu tot uiting in de opzet en de inrichting van het beeldverhaal: alles heeft zijn plaats, elk beeld moet perfect in relatie staan met de andere beelden, het geheel oogt uitnodigend. Het professioneel opzetten van de tentoonstelling kadert het beeld.

Artists/Images/ResizedSquare150/roos mannaerts_portrait_.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/roos mannaerts_image_paarden ris en rover.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/roos mannaerts_image_luister_ceramic.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/roos mannaerts_image_paard ris.jpg

Artists/Images/

Salome Kobulashvili (B)


Artists/Images/shirley weiffenbach_image_enchanted.jpg

Shirley Weiffenbach (B)

Keramiek met oxides, bodystains, engobes en effectglazuren

Rijkversierde bolvrouwen elk met hun eigen karakter en structuren


Shirley Weiffenbach:
"Mijn streven is om beelden te maken die oogstrelend zijn en een innerlijke schoonheid uitstralen, een weldaad voor hart en ziel.
Diverse culturen verenigen zich in één beeld zonder dat identiteit een issue is. Zij zijn in vrede."

Methode:
Shirley Weiffenbach maakt regelmatig vrouwen die ontstaan uit een bol.
De vrouwelijke figuren zijn gericht op hun binnenwereld en hebben vaak een meditatieve houding.

"Living life behind closed eyes"

Iedere vrouwfiguur heeft haar eigen karakter en de bol is altijd decoratief bewerkt met oxides, bodystains, engobes en effectglazuren.

Onderwerpen:
Shirley Weiffenbach: "Mythen en verhalen, gedichten, een lied een dans, gebeurtenissen in mijn leven en de natuur leveren mij inspiratie tot een veelheid aan vrouwenfiguren.
Ik zoek de diepere betekenis, de zingeving, de eventuele boodschappen in de vrouwenbeelden en probeer in de klei onuitgesproken gedachten en gevoelens, door houding en gezichtsuitdrukking zichtbaar te maken."

Artists/Images/ResizedSquare150/shirley weiffenbach_image_heure d or.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/shirley weiffenbach_image_l apres-midi.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/shirley weiffenbach_image_andante.jpg

Artists/Images/siska van de keere_image_elephant 1.png

Siska Van De Keere (B)

Brons, keramiek

Olifanten, soms neushoorns, ... in beelden met karakter


Interview Kunstpoort (01 okt. 2018):
Website kunstpoort
Kunstpoort: Vanwaar de fascinatie voor de olifant?
Siska van de Keere: Naast imposant is een olifant ook een familiedier. Hun sociale gedrag is heel bijzonder. Mensen kunnen in veel gevallen een voorbeeld nemen aan de olifant. Ze zijn uiterstvredelievend.
Een matriarche neemt de leiding. Bij droogte delen ze water en voedsel. Iedereen helpt iedereen. Treuren om een dode olifant doen ze samen. Het mannetje leeft solo en zoekt de familie op om te paren.

Kunstpoort: Welke olifant boetseer je: de Afrikaanse of de Aziatische en waarom?
Siska van de Keere: Ongetwijfeld de Afrikaanse. Een Afrikaanse olifant is imposanter, majestueus, heeft karakter.
Ik kan meer van mezelf in een Afrikaanse olifant leggen.
Honderd procent realistisch maak ik ze niet. Een voorbeeld: oren worden nog groter om nadruk te leggen op het monumentale, statige en trotse karakter van het dier.

Artists/Images/ResizedSquare150/siska van de keere_portrait_.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/siska van de keere_image_elephant 3.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/siska van de keere_image_elephant bull.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/siska van de keere_image_elephant en baby.jpg

Artists/Images/stanwood_image_triple spinner falling foliage.gif

Stanwood Wind Sculptures (B)

Koper, messing, levenslange garantie

Hoogste kwaliteit kinetische windsculpturen


Artists/Images/ResizedSquare150/stanwood_portrait_.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/stanwood_image_dancing willow leaves (jumbo 3-ft across, 9-ft tall).jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/stanwood_image_double spinner ficus leaves.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/stanwood_image_double spinner ficus leaves (detail).png

Artists/Images/tone aanderaa_image_plume.jpg

Tone Aanderaa (B)

Schilder


Artists/Images/ResizedSquare150/tone aanderaa_portrait_.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/tone aanderaa_image_plume_back cover.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/tone aanderaa_image_evening in the garden.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/tone aanderaa_image_lise nightflyer.jpg

Artists/Images/toni kanwa adikusumah_image_pamor goddess (the power from nature).jpg

Toni Kanwa Adikusumah (B)

Brons, hout, metaal. Thema: Rituele en spirituele kunst

Het creëren van doorgangen, het openen van de geest, resulteren in spirituele en rituele objecten in hout en brons


Luc Schreiden (aangepast):
De originaliteit van de werken van Toni Kanwa Adikusumah ligt in de alliantie die de kunstenaar tot stand brengt tussen de primitieve kunst en de hedendaagse kunst, tussen de diepgang van het Oosten en de creatieve vrijheid van het Westen. De synthese die hij bereikt sublimeert deze dualiteiten.

Invloeden:
Toni Kanwa Adikusumah is geboren in Java, Indonesië. Hij bracht het eerste deel van zijn leven door in het hart van verschillende inheemse stammen waar cultuur en rituele kunsten nog vanzelfsprekend en noodzakelijk waren voor de mens. Zijn kennis van voorouderlijke technieken en zijn spirituele wortels zijn uitzonderlijk. Afgestudeerd aan het Bandung Instituut voor Technologie, was hij meer dan vijftien jaar een expert in tribale kunst voor Sotheby's en Christie's in Jakarta en Bali.

Recentelijk:
Sinds de jaren 2000 reist Toni Kanwa Adikusumah de wereld rond, waarbij hij vooral geraakt werd door de invloed van de Europese kunstscène. De kunstenaar presenteert in ‘De Betoverende Tuin’ een reeks houten sculpturen en bronzen realisaties die de stroom van vitale energie onthullen die het resultaat is van de dualiteit tussen het Oosten en het Westen.

Artists/Images/ResizedSquare150/toni kanwa adikusumah_portrait_.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/toni kanwa adikusumah_image_white goddess.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/toni kanwa adikusumah_image_foetus protection.png

Artists/Images/ResizedSquare150/toni kanwa adikusumah_image_ambu protection.png

Artists/Images/vincent rousseau_image_recticurve_laque noir.png

Vincent Rousseau (B)

Cortenstaal, glas (fusion, slumping), metaal

De essentie van het kunstwerk is het enige en ware doel, dat moet worden bereikt door elk overbodig effect te verwijderen ... in het idee en gedurende de realisatie


Artists/Images/ResizedSquare150/vincent rousseau_portrait_.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/vincent rousseau_image_furtif_Inox.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/vincent rousseau_image_mercurius.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/vincent rousseau_image_petit furtif_corten.jpg

Artists/Images/virginie buytaert_image_lena.png

Virginie Buytaert (B)

Brons

Vrouwelijke, elegante bronzen naakten geïnspireerd door Rodin


Rodin:

Virignie Buytaert werd aanvankelijk geïnspireerd na een bezoek aan het Rodin Museum in Parijs samen met haar vader.

Artists/Images/ResizedSquare150/virginie buytaert_portrait_.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/virginie buytaert_image_nouba.png

Artists/Images/ResizedSquare150/virginie buytaert_image_tenderness.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/virginie buytaert_image_dame au collier.png

Artists/Images/

Will Schropp (B)

Hout

Alles moet zo zitten alsof het niet anders kan


Will Schropp:
Wanneer een idee, na soms vele schetsen, is uitgewerkt, zoek ik er het hout bij dat er perfect op aansluit. De schoonheid van de vorm en het materiaal is belangrijk. Niet alleen de kleur of de nervatuur spelen een rol, maar ook de gevoelswaarde. Het spreekt vanzelf, dat daarvoor niet alleen kennis van het hout belangrijk is, maar ik vind ook dat je moet weten hoe bomen in mythologie, sprookjes en literatuur voorkomen.

Will Schropp (Uit: Vormgevers in Hout, Tekstschrijver: Marije Verbeeck):

Een noest, barst of een onverwacht kleurverschil in het hout dwingt me mijn ontwerp te verschuiven om die afwijking een plaats te geven. Of ik moet mijn idee aanpassen en die afwijkingen een plaats geven in mijn beeld. Het is de spanning tussen mij en het hout. Ik wil alles wat erin zit met mijn idee vervlechten, alles moet zo zitten alsof het niet anders kan. Het komt niet vaak voor dat ik tijdens het werkproces merk dat het niet lukt, maar het is niet erg om af en toe te struikelen. Dat is een beetje 'memento mori' daardoor ben ik me er weer van bewust dat het niet vanzelfsprekend is dat iets goed gaat.

Artists/Images/willy peeters_image_shelter_3800eur.png

Willy Peeters (B)

Brons

Beelden vol tegenstellingen: figuratief maar toch abstract, ruw maar fijngevoelig, groepen opgebouwd uit individuen, vertellende symboliek


Johan Van Cauwenberge (Bewogen Brons):
Het onderwerp van de beelden van Willy Peeters lijkt de eenvoud zelf: de menselijke figuur. Toch is het werk van Willy Peeters zelden zo eenvoudig als het lijkt. Zijn beeldentaal pendelt tussen onomwonden en omfloerst. Soms is de betekenis heel direct aan te voelen, soms houdt de kunstenaar het bewust vaag. Het enige houvast dat je dan als kijker hebt, zijn de lichaamstaal en mogelijk de titel van het werk.

Techniek::
Willy Peeters vertelt dat zijn bronsgieter het brons verhit tot boven de 'normale' 1.200 graden om er zeker van te zijn dat het metaal tot in de verste uiteinden, de kleinste vertakkingen vloeit. Op deze wijze krijgen zijn beelden een hogere maatnauwkeurigheid en detaillering. Soms lijken zijn beelden opgebouwd uit kantwerk.

Onderwerpen:

Artists/Images/ResizedSquare150/willy peeters_image_alleen op zee_800eur.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/willy peeters_image_drijvend i_900eur.jpg

Artists/Images/ResizedSquare150/willy peeters_image_drijvend ii_800eur.jpg

Artists/Images/woodstock chimes_image_bells of paradise bpls.png

Woodstock chimes (B)

Aluminium met verschillende afwerkingen, hout, metaal

Muzikaal afgestemde, betaalbare carillons van hoge kwaliteit die het welbevinden bevorderen door middel van prachtige instrumenten en klanken


Artists/Images/ResizedSquare150/woodstock chimes_image_chimes of earth evergreen dce37.png

Artists/Images/ResizedSquare150/woodstock chimes_image_space odyssey mmso.png

Artists/Images/ResizedSquare150/woodstock chimes_image_bells of paradise-tuning.png

Artists/Images/

Xavier Dumont (B)

Komposiet